Főegyházmegyei Könyvtár, Eger

  
  

Kapcsolat/Contact

Névnap

Ma 2020. szeptember 29., kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Kövessen minket:

  • Facebook Page: 125963080862559

Hírcsatorna

Látogatottságunk:

Tartalom találatai : 732079

"Család a művészetekben" - kiállítás könyvtárunkban

"Család a művészetekben" címmel nyílt kiállítás a könyvtár barokk termében. A válogatás a képzőművészet és az irodalom remekein keresztül mutatja be a témát a látogatóknak.

Hálás és kimeríthetetlen téma a család a művészetekben, s így a könyvtár egyik legszebb kiállítása jöhetett létre – mondta Löffler Erzsébet, az Egri Érseki Gyűjteményi Központ vezetője köszöntőjében.

Ternyák Csaba egri érsek beszédében elmondta: a város, a térség szellemi életéhez is hozzájárul a Magyar Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat, mely megmutatja, hogy mivel tudta és tudja gazdagítani az egyház a társadalmat, a kulturális életet. Ez a válogatás is ennek jegyében jött létre.   Az egri érsek kiemelte: boldogok azok, akiknek megadatott, hogy családban nőjenek fel, mert legtöbben megkapták a modellt az induláshoz, mivel egy család szerető tagjainak szerelméből születtek életre.  Akik ebben hiányt szenvedtek, az egyház, a társadalom segítségére szorulnak

A gyermekekért való élet adja az értelmet, s ezt a művészet is jól kifejezi, gazdagítja a családról alkotott képünket. Ennek különösen fontos üzenete van a fiatalok számára.


Ternyák Csaba elmondta még: az  Egyház családszinódusai a jelenkor problémáira keresik a megoldást, hogy útmutatót adjanak azoknak, akiknek nehézségeik, terheik vannak.

Nemesné Kis Tímea művészettörténész a kiállítás anyagát ismertetve elmondta: a család, az anyaság témája mindig is fontos téma volt az alkotó ember számára.

Kiemelte: a kiállítás a XV. század közepétől született alkotásoktól indulva mutatja be az áldott állapottól a gyermekkorig a család témájában született alkotásokat, a képzőművészet és az irodalom kiemelkedő művei segítségével.

A „Család a művészetekben” című kiállítás 2016. tavaszáig várja a látogatókat.

 

A kiállítás kurátorai: Dosztály Anna és Nemesné Kis Tímea

FacebookGoogle bookmarkTwitterDel.icio.usIWIWSatartlapJP-Bookmark

Keresés/Search

Ajánlott linkek:

Egyházi Könyvtárak Egyesülése

Egyházi Könyvtárak Közös Katalógusa

Magyar Katolikus Egyház