FENNTARTÓI NYILATKOZAT:

Alulírott, Ficzek László az egri Érseki Vagyonkezelő Központ igazgatója, mint az egri Főegyházmegyei Könyvtár fenntartója, a nyilvános könyvtárak jegyzékének vezetéséről szóló 120/2014. (IV. 8.) Korm. rendelet 2. § (3) bekezdése alapján nyilatkozom, hogy az Érseki Vagyonkezelő Központ gondoskodik a Könyvtár folyamatos és rendeltetésszerű működéséhez szükséges feltételek biztosításáról.

Az egri Főegyházmegyei Könyvtár az 1997. évi, 2013-ban módosított CXL. törvény 54. § (1) alapkövetelményeknek megfelel és az 1997. évi CXL. törvény 55. §. (1) alapfeladatokat ellátja és a nyilvános könyvtárak jegyzékének vezetéséről szóló 120/2014. (IV.8.) Kormányrendeletben foglaltaknak is eleget tesz.

Alapdokumentumait: Alapító Okirat, Szervezeti és Működési Szabályzat, Könyvtárhasználati szabályzat, Gyűjtőköri szabályzat, Munkaköri leírás, Küldetésnyilatkozat, Fenntartói nyilatkozat a könyvtár honlapján hozzáférhetővé teszi.

A Könyvtár a Minősített Könyvtári cím és a Könyvtári Minőségi Díj adományozásáról szóló miniszteri rendelet alapján kidolgozott könyvtári önértékelés szakmai szempontjait és a használói igényeket figyelembe véve szervezi a szolgáltatásait.

Az Érseki Vagyonkezelő Központ, mint fenntartó támogatja és a műemléképület adottságait figyelembe véve szorgalmazza a fogyatékkal élőknek az esélyegyenlőség biztosítását, az épület és a könyvtár akadálymentes megközelíthetőségét és használatát.

Eger, 2015. október 10.

Ficzek László s.k.

igazgató

FacebookGoogle bookmarkTwitterDel.icio.usIWIWSatartlapJP-Bookmark
SEO by Artio